onsdag 25. november 2015

Delingsøkonomien vil skape flere jobber

Vi ser nå noen av de mulighetene som digitaliseringen gir. Ett nytt begrep er delingsøkonomien. Det betyr kort sagt at vi bruker ellers ubenyttede ressurser, og deler dem med andre, gjerne mot betaling. Hva med din bil? Hvor ofte bruker du den? De fleste bruker sin bil i 3 til 5 prosent daglig. Hva med de andre 95+ prosentene, når bilen står hjemme, på jobben, eller studiestedet - kunne noen andre benytte din bil da, og betale deg for det?
Dette er i ferd med å bli stort. Men bare i ferd med. Det er nytt. Nye ting tar tid. DN har et oppslag om dette 4. november, les her. 
Hva mener du? Og har du noen erfaring med å dele på ting du eier?

Men, skepsisen mot dette nye oser. Klarest er som så ofte før er LO, ved Gerd Kristiansen (etter min mening nummer 1 på listen over skeptikere). Delingsøkonomien truer det norske velferdssamfunnet, sier hun i DN, les her (krever innlogging).
I stedet for å være redd for dette fenomenet, kunne hun tenke på hvordan de svake sidene ved delingsøkonomien kunne reguleres.
Et godt sted for LO og Kristiansen å begynne er å ta en kikk på denne artikkelen.

Som en god nummer 2 kommer Aftenpostens Gunnar Kagge (@gkagge). Han kommenterer delingsøkonomien i en stor artikkel 23. november, og skriver at det ikke er mye som tyder på "at fremtiden har innhentet oss". Les her.

Selv tror jeg delingsøkonomien vil skape flere jobber, fordi den bruker ressurser som er ledige og som folk ønsker. Ingenting taler for noe annet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.